Туђман знао да се српска села пале у три смене

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу22. април 2011.
Хрватска -  (Beta) - Бивши председник Хрватске Стјепан Месић изјавио је да је државни врх знао за ратне злочине хрватске стране током последњег рата, као и да је био присутан када је један тадашњи министар реферисао Фрањи Туђману да се српска села у западној Славонији пале у три смене.

„Био сам чврсто уверен, а уверен сам и данас, да је нама Хашки суд био потребан зато што у Хрватској није било политичке воље да сами процесуирамо ратне злочине који су се непобитно догодили на нашој страни. При томе, нема никакве сумње да је државни врх за те злочине знао“, навео је Месић у тексту за ријечки Нови лист који ће у целости бити објављен у суботу.

Месић је, како је ријечки дневник објавио на свом порталу, рекао да је био присутан када је један тадашњи министар, чије име није желео да открије, реферисао бившег председника Фрањи Туђману да се српска села у западној Славонији „пале у три смене“, те да се дуго двоумио да ли да то јавно изнесе.

Месић се овим иначе огласио први пут после изрицања хашке пресуде тројици хрватских генерала и одговорио на оптужбе о његовом наводном прослеђивању такозваних „брионских транскрипата“ Трибуналу, који су били међу кључним доказима на суђењу генералима.

Извор[уреди]


Bookmark-new.svg