Три године пројекта „1001 арапска реч” - Деликатесни понедељак

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу

9. фебруар 2016.

Београд / Србија (Викимедија Србије) Викимедија Србије 15. фебруара прославља три године пројекта „1001 арапска реч”. Пројекат представља слободан онлајн арапско-српски речник креиран од стране волонтера са Филолошког факултета. Овом приликом, у сарадњи са Културним центром Град, биће организован „Деликатесни понедељак”, у понедељак, 15. фебруара од 19 часова. Посетиоци ће имати прилику да пробају специјалитете арапске кухиње које ће спремити кувари из Либије.

Слика: Mickey Mystique

Циљеви пројекта „1001 арапска реч” су развијање речника који свако може да користи у свом учењу и информисању, повећање бројности и квалитета фонда арапских речи на Викиречнику на српском језику и јачање и проширење заједнице заинтересоване за арапски језик. Овим пројектом студентима је омогућено интерактивно учење овог језика кроз развијање онлајн речника на Викиречнику, једном од пројеката који се најбоље развија у односу на друге огранке Задужбине Викимедија.

Сав приход скупљен на Деликатесном понедељку биће уплаћен за помоћ избеглицама. Догађај ће бити употпуњен оријенталним плесом уметнице Маринеле Елпиде, која ће плесати арапски национални фолклор.

Извор[уреди]

Bookmark-new.svg