Трафике без Дневника

Извор: Викиновости

26. јун 2010.

Нови Сад / Србија (РТВ / Бета) Војвођански продавци новина данас нису добили Дневник, једини лист који излази у Војводини на српском језику.

Према незваничним сазнањима Радио-телевизије Војводине радници Дневникове штампарије одбили су да штампају данашњи број тог дневног листа, пошто су јуче исплаћене зараде само половини запослених.

КОЈИ ЈЕ ТВОЈ КОМЕНТАР
Сајт је ван мреже. www.dnevnik.rs је тренутно ван мреже због реновирања и замене погонског софтвера. Молимо, навратите касније. Захваљујемо на разумевању.

Генерална директорка Дневник Холдинка Јасмина Мушуловић није била доступна за изјаву. Међутим, како Бета сазнаје у ДВП-у, новинари Дневника јуче су припремили суботње издање листа и прелом је послат у штампарију, али су радници на рото-машинама око 23.00 одбили да штампају новине, преноси сајт РТВ.

Ни интернет издање овог дневног листа није у функцији. На дневник.рс пише да је сајт ван мреже због реновирања и замене погонског софтвера.

Како Радио-телевизија Војводине преноси у току је седница менаџмента ДВП-а на којој би требало да буде размотрена актуелна ситуација.

Скупштина акционара Дневник холдинга јуче је обвестила јавност да је једногласно донела одлуку да против медијског концерна ВАЦ поднесе тужба јер није испунио обавезе из оснивачког уговора у заједничком предузећу Дневник Војводина прес у износу од око шест милиона евра.

Акционари су такође одлучили да усвоје предлог Управног одбора и пред надлежним судом покрене стечајни поступак због претеће немогућности плаћања приспелих обавеза ДВП-а према повериоцима.

Извор[уреди]