Торонто:Торонто ФЦ : Реал Мадрид 1:5

Извор: Викиновости8. август 2009.

Торонто ФЦ - Реал Мадрид 1:5

Торонто/ Канада У ревијалној утакмици одиграној на стадиону БМО центар, су се састали Торонто ФЦ, члан северноамеричке МЛС лиге и моћни Реал Мадрид. Крајњи резултат је би 5:1 за Реал Мадрид. Голове за Реал су постигли Раул 2; Роналдо,Бензема и Робин, а за Торонто Габе Гала.

Велико фудбалско вече за Торонто и околину. Легендарни Реал Мадрид је дошао у госте. И то не било који Реал Мадрид, већ све највећи асови данашњице, Кака, Кристијано Роналдо, Раул, Касиљас, Пепе, Робин ...

На стадиону Торонта се окупило рекордних 22.089 гледалаца да би уживало у фудбалским мајсторијама Реалових асова и да упореде могућности данашњег северноамеричког фудбала са најбољим Европским тимовима. Показало се да је Европа и даље оно што је била у фудбалу: јака, моћна, непобедива и за бројне емигранте, који су били већински у гледалишту, стварност која их враћа у нека стара прошла добра времена.

Торонто ФЦ је послужио као ривал на коме су асови Реала показивали своје могућности и сјај свога талента. Кака је био прави организатор напада, делио је лопту на све стране и стварао другима шансе, Роналдо је показао свој раскош, са прелепим и по њему својственим и познатим потезима, разлику у класи и доводио одбрану Торонта у панику. Део публике, највише хард кор навијачи Торонта, који су га у почетку покушали провоцирати са звиждањем када год да је примио лопту, су у 62 минуту када је Роналдо био замењен испратили заједно са целим стадионом овацијама и салвом аплауза. Робин који је ушао у другом полувремену, је својом техником и брзином једноставно одувао одбрану Торонта. Одмах се видело да неће стати док не постигне гол и било је питање момента када ће се то десити. После постигнутог гола, Робин је онда почео да брине о саиграчима и да дели лопте.

Раул, легенда Реала је прича за себе. На ревијалној утакмици је постигао два гола, играо у одбрани и у нападу, делио лопте, вршио константни притисак на играче Торонта. Неколико пута током утакмице се десило да Торонто почне напад а искусни Раул им одузме лопту још док нису ни центар прешли и започне контранапад. Касиљас такорећи, сем једне шансе Торонта, није имао посла. Иза његовог гола је био ресторан брзе хране, као и на сваком стадиону у северној Америци, па је вероватно у току првог полувремена био навратио тамо на кафу да убије време док су напади Реала у таласима ишли ка голу Торонта.

Канадске новине су тим Реала на овој утакмици крстили са надимком Шпанска инквизиција.

Извор[уреди]

Викиновости
Викиновости
Овај чланак садржи новинарство из прве руке написано од стране уредника Викиновости. Погледај страницу за разговор за више детаља.

Спољашње везе[уреди]