Пређи на садржај

Таџикистан неће Диктатора

Извор: Викиновости


Саша Барон Коен
Саша Барон Коен

19. мај 2012.
Душанбе-  (Бета) - Амерички сатирични филм "Диктатор" (The Dictator) неће бити приказан у Таџикистану, рекао је директор једне дистрибутерске куће из те земље, уз објашњење да све биоскопске сале већ имају комплетан програм.

"Немамо где да га прикажемо... Нисмо у могућности да прикажемо све филмове", казао је агенцији Франс прес директор, који је тражио да остане анониман.

Међутим, филмски критичари сматрају да је таква одлука донета због провокативности филма.

"'Диктатор' ће увредити велики број људи, он неће имати подршку наших гледалаца", рекла је Франс пресу критичарка Лидија Саидова.

У филму "Диктатор" Саша Барон Коен игра Аладина, богатог, суровог и немилосрдног диктатора кога киднапују и замене затуцаним чобанином који изгледа исто као он.

Уз помоћ Зои, лепе и дарежљиве власнице зен радње, херој ће се борити свим силама да се врати на престо и постара да демократија никад не дође у земљу коју он тако сурово угњетава.

Његов претходни филм "Борат" из 2006. године забрањен је у Казахстану зато што је приказао ту земљу као заосталу и варварску. Међутим, Казахстан је крајем априла 2012. морао да се захвали том филму зато што је допринео развоју туризма у тој бившој совјетској републици.

Извор[уреди]