Тадић очекује веће америчке инвестиције

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу21. септембар 2009.

Тадић и Фицо

Кливленд/САД (VOA) Председник Србије Борис Тадић предводи од данас до 26. септембра делегацију Србије на 64. заседању Генералне скупштине Уједињених нација. Уочи одласка у Њујорк, Тадић је данас боравио у Кливленду.

Српски председник се у Кливленду састао са командантом Националне гарде Охаја Грегоријем Вајтом, гувернером те државе Тедом Стриклендом, сенатором Џорџом Војиновићем и представницима српске дијаспоре у САД. Тадић је након разговора нагласио да је уверен да ће Србија и Сједињене Државе у наредним годинама изградити чврсте односе.

"Данас имамо значајне инвеститоре из Сједињених Држава. То веома ценим. И то не само УС стил, већ и Филип Морис, Кока Колу, Пепси и друге компаније. Очекујем више америчких инвестиција”

—рекао је председник Србије.

Тадић је, на пријему за представнике дијаспоре, рекао да Београд наставља да води политику мира, споразумевања и интеграције у Европску унију, али не одустаје од одбране суверенитета и територијалног интегритрета. Такође је истакао да ће Србија водити политику која на рационалан и достојанствен начин брани националне и државне интересе. Српски председник је закључио да Србија никада неће одустати од политике одбране властитог идентитета и замолио припаднике дијаспоре у Охају да ту поруку пренесе свим Србима који живе у САД. Тадић ће у среду присуствовати пријему који, поводом заседања Генералне скупштине Уедињених нација у Њујорку, приређује амерички председник Барак Обама. Генералној скупштини ће се обратити у петак 25. септембра.

Извор[уреди]