Суседи идентификовали убијени британски пар у Алпима

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


6. септембар 2012.
Лондон/ Енглеска (Beta) - Британски брачни пар, убијен у француским Алпима, њихови суседи идентификовали су као Саада и Икбал ал Хили, а за трећу жену која је устрељена у аутомобилу „BMW“, изрешетаног мецима, верује се да је била мајка једног од њих.

Како је пренела британска телевизија Скај њуз (Sky News) на свом сајту, двоје деце Хилијевих, која су преживела напад, идентификована су као осмогодишња Заина и четворогодишња Зехаб. Извор из француске полиције рекао је да је њихов 50-годишњи отац, пореклом из Багдада, али да је живео са породицом у енглеском селу Клејгејт.

Њега, његову жена, и још једну особу пронашао је јуче поподне у аутомобилу чији мотор је још радио, бициклиста који је туда пролазио. Масакр се десио у шумовитој области, недалеко од језера Анси, популарне туристичке дестинације у региону Горње Савоје.

Бициклиста је, такође, пронашао осмогодишњу девојчицу која се онесвестила испред њега. Девојчица је имала ране од метака, и фрактуру лобање, узроковану јаким ударцем у главу. Она се тренутно налази у коми у болници у Греноблу, и бори се за живот, саопштено је из канцеларије француског тужилаштва.

Њену четворогодишњу сестру полиција је пронашла живу и неповређену, испод сувозачевог седишта, осам сати после масакра. Девојчица је превезена у другу болницу у Греноблу, где је подвргнута психијатријском третману.

Само неколико десетина метара даље, пронађено је тело четврте жртве, бициклисте који је, такође, устрељен. Сматра се да се тај мушкарац, у четрдесетим годинама, из једног оближњег градића, случајно довезао на место убистава у тренутку када су почињена, и да је страдао као очевидац.

Извор[уреди]

Bookmark-new.svg