Пређи на садржај

Сукоб бивших побуњеника у Триполију

Извор: Викиновости


3. јануар 2012.
Триполи-  (Beta-AP) - Пет бораца је погинуло у уторак у вишесатном окршају две групе либијских побуњеника у центру Триполија, рекао је члан Војног савета престонице Либије Валид Шуаиб.

Бивши побуњеници из Триполија и група бораца из Мисурате користили су у борбама машинке, гранате и противавионско наоружање.

Шуаиб је навео да су је узрок сукоба било то што су борци из Триполија ухапсили једног из Мисурате, осумњиченог за пљачку. Борци из Мисурате су покушали да га ослободе, у чему нису успели, те су и сами ухапшени.

Командант групе из Мисурате успео је да у преговорима ослободи све ухапшене, осим осумњиченог за пљачку, те је данас друга група бораца из Мисурате покушала да га ослободи. Они су отворили ватру на зграду у центру Триполија коју користи Војни савет либијске престонице, рекао је Шуаиб и додао да су погинула три борца из Мисурате и два из Триполија.

Групе бивших револуционарних бораца сукобљавају се учестало од краја осмомесечног грађанског рата којим је октобра свргнут вођа Либије Моамер Гадафи.

Распуштене побуњеничке фракције, велики су изазов за нове либијске власти, оцењује агенција АП.

Извор[уреди]