Пређи на садржај

Стивенсонови службеници радили за таблоид

Извор: Викиновости19. јул 2011.
Велика Британија -  (Beta-AP) - Шеф лондонске полиције Пол Стивенсон изјавио је у уторак да је 10 од 45 новинара у његовом одељењу за штампу раније радило за таблоид Њуз оф д' ворлд (News of the world), али је демантовао да је било недозвољених контаката.

Стивенсон је у сведочењу пред Правним комитетом британског парламента, који истражује случајеве објављивања прислушкиваних телефонских разговора у угашеном таблоиду признао да је био непријатно изненађен када је сазнао да бивши извршни директор тог листа Нил Волис ангажован као консултант за медије у полицији.

На питање о његовом односу са Волисом, који је ухапшен прошле седмице, Стивенсон је одговорио да „нема разлога за повезивање Волиса са прислушкивањем телефона“ у време док је био ангажован у полицији 2009. године.

Стивенсон, који је одлазећи шеф лондонске полиције јер је у понедељак саопштио да напушта то место, признао је да је после свега што се појавило у новинама крајње непријатно што је Волис радио у полицији.

Пред одбором британског парламента у току дана биће саслушани власник Њуз корпорације Руперт Мардок, његов син Џејмс и бивша директорка британског огранка те компаније Ребека Брукс.

Извор[уреди]