Српски интереси се не бране на барикадама

Извор: Викиновости


30. новембар 2011.
Бања Лука-  (Beta) - Председник Србије Борис Тадић рекао је у среду у Бањалуци да је позвао Србе на Косову да повуку барикаде јер је „једина политика која штити националне и државне интересе она која штити животе“ и истакао да се српски национални и државни интереси данас „не бране на барикадама“.

„Данас се српски национални и државни интереси на Косову не бране на барикадама, бране се у техничком дијалогу и у дијалогу који мора да се води када је у питању север Косова и када је у питању Косово уопште, јер је очигледно да постоји системски проблем“, казао је Тадић новинарима после састанка са председником РС Милорадом Додиком.

Он је нагласио да је о томе говорио и шведски шеф дипломатије Карл Билт, да о томе данас говоре и званичници ЕУ и додао: „Тај проблем не можемо стављати под тепих, морамо га решавати“.

Тадић је казао да су барикаде биле спонтане и имале су смисла када су власти у Приштини кренуле у унилатералне акције у јулу и рекао да је лаж да је он иницирао постављање барикада на Косову.

Тадић је упозорио политичке лидере Срба да се „не смеју заклањати иза народа већ да морају показати своју одговорност, јер одлуке доносе они које грађани бирају“.

Извор[уреди]