Србија U19 првак Европе у фудбалу

Извор: Викиновости

1. август 2013.
Каунас/ Литванија (Beta) - Омладинска фудбалска репрезентација Србије постала је у четвртак европски првак, пошто је у финалу такмичења у Литванији победила Француску са 1:0.

Победнички гол постигао је Андрија Луковић у 57. минуту меча. Ова два тима састала су се у првој фази такмичења и тада је било нерешено.

Србија је добро почела меч, и имала је иницијативу после првих десетак минута испитивања снага, док се Француска после ослободила, тако да се играла равноправна утакмица.

Гол је постигнут када се Марко Павловски изборио да задржи лопту, а онда је додао Александру Митровићу. Њега су одмах опколили дефанзивци Француске, да би млади нападач побегао до аут-линије, сачекао да се неко убаци, а то је учинио Луковић, који је примио лопту, а онда је закуцао у гол (Снимак гола на Јутубу).

Француска је после тога почела да напада, а Србија се мало повукла, али је ипак задржала предност и остварила историјски успех.

Србија - Француска 1-0 (0-0)(Луковић 57)

Стадион: Маријанпоље

Судије: Алексеј Кулбаков (Белорусија), Дермот Бротон (Ирска), Леиф Ерик Опланд (Норвешка)

Србија
Рајковић, Голубовић, Антић, Филиповић, Вељковић, Милинковић-Савић, Павловски (од 93. Урошевић), Луковић (од 68. Мелег), Максимовић, Ђурђевић (од 88. Ожеговић), Митровић
Француска
Бернардо, Икоко, Конте, Ину (од 76. Гбамин), Мореира, Лапорте, Азуни, Рабио, Бензија, Марсијал (од 56. Родригез), Жан (од 66. Нангис)

Извор[уреди]