Пређи на садржај

Сејф ел Ислам: Борићемо се до смрти

Извор: Викиновости


31. август 2011.
Триполи-  (Beta-AP/AFP) - Сејф ел Ислам, син либијског лидера Моамера Гадафија, изјавио је у среду да ће се присталице његовог оца борити до смрти, тврдећи да се нико више лојалан његовом оцу неће предати побуњеницима.

Сејф ел Ислам је, у аудио поруци коју је емитовала телевизија Ел-Раи навео да говори из једног предградја Триполија, истакао да је његов отац добро.

„Умрећемо на нашој земљи. Нико се више неће предати“, поручили су, како је пренео Сејф ел Ислам, лидери лојални Гадафију на састанку у упоришту либијског лидера у Бани Валиду. Са друге стране, потпредседник Војног савета побуњеника Мехди Харати рекао је новинарима у Триполију да је данас ухапшен Гадафијев министар спољних послова Абделати Обеиди. Он није желео да изнесе више детаља.

Порука Сејф ел Ислам дошла је кратко после изјаве његовог брата Ел Садија који је казао да је спреман да преговара са побуњеницима како би било заустављено крвопролиће.

„Најважније је да крвопролиће буде заустављено“, рекао је Ел Сади за телевизију Ал Арабија, и додао да је разговарао са командантом побуњеника у Триполију Абделом Хакимом Белхајем и са још неколико других побуњеничких званичника.

Извор[уреди]