Сви добри и стручни људи су добродошли

Извор: Викиновости
Иди на навигацију Иди на претрагу

29. октобар 2014.

Крагујевац / Србија (www.kragujevac.rs) У првом обраћању медијима након избора за градоначелника Крагујевца Радомир Николић је најпре захвалио одборницима који су пружили подршку његовом тиму. Николић се захвалио и досадашњем градоначелнику Верољубу Стевановићу за све оно добро што је чинио у претходном периоду. За оне ствари око којих се нисмо слагали ми ћемо покушати да их спроведемо, на онај начин како смо ми замислили да треба да се спроводе - рекао је Радомир Николић. Истовремено, Николић је исказао и бојазан да је до ових промена дошло прекасно. Јер, мере консолидације које је усвојила Скупштина града у јуну месецу до сада нису спровођене. Према Николићевим речима, чекају нову скупштинску већину и ново руководство.

Бојим се да ме данас нису изабрали за градоначелника, већ за стечајног управника. Град, казао је Николић, дугује много, не онако како је причао Верољуб Стевановић. Град дугује више од једног буџета и буквално је пред банкротом. Ми ћемо у наредном периоду у хитном поступку урадити ревизију комплетног стања у јавном сектору, у градској управи, установама, у јавним и јавно - комуналним предузећима. На основу података до којих дођемо урадићемо озбиљну анализу и упознаћемо вас са свим активностима које ћемо чинити до краја мандата.

Тим који је саставио, Николић планира да шири. Сви добри и стручни људи су позвани да нам помогну. Помоћ нам је неопходна. Разговараћемо са свима. Ово градско рукводство учиниће један преокрет у политици коју је водио град до сада. У републичкој Влади рекао је градоначелник Крагујевца Радомир Николић имаћемо сарадника, нећемо се свађати са Владом сопствене државе.

Извор[уреди]

Bookmark-new.svg