Светски куп више маратон него одбојка

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


7. новембар 2011.
Београд-  (Beta) - Селектор репрезентације Србије Игор Колаковић рекао је у понедељак да је учешће на Светском купу „ближе маратону него одбојци“, али да су његови играчи јако мотивисани и да ће настојати да се пласирају на Олимпијске игре.

„Светски куп је велики изазов. То је првенство света у малом, и то у доста тешкој дисциплини, која је ближа маратону него одбојци, јер се игра 11 утакмица за 15 дана, а само три екипе ће се пласирати на Олимпијске игре“, рекао је Колаковић новинарима у Београду на почетку припрема.

Одбојкашка репрезентација Србије је европски првак, а од 20. новембра до 4. децембра учествоваће на 12. Светском купу у Јапану. То је први квалификациони турнир за Олимпијске игре у Лондону 2012. године. Колаковић је позвао 16 играча.

„Почетак је припрема, играчи долазе из својих првенстава са својим формама и својим проблемима. Немамо времена за неке велике поправке, али имамо времена да уђемо у колективни дух који нас је красио на Европском првенству“, рекао је Колаковић.

Србија ће играти у Групи A у првом колу у Нагоји, са Аргентином, Пољском и Ираном, док ће у другој рунди у Осаки играти против Јапана и Кубе. У трећој рунди екипа ће бити у Хамацуу, где ће се састати са Русијом, Италијом и Бразилом. Последња, четврта рунда игра се у Токију, а ривали Србије биће ту Египат, Кина и САД.

Извор[уреди]

Bookmark-new.svg