Светски куп:Србија изгубила од Пољске

Извор: Викиновости


21. новембар 2011.
Нагоја-  (Beta) - Селектор одбојкашке репрезентације Србије Игор Колаковић рекао је да је екипа направила помак у игри у другом колу Светског купа у Јапану, али да је још далеко од своје праве игре.

„Направили смо напредак у односу на јучерашњи меч, што није било тешко, али резултатски смо на још једној нули. Добро је што смо у четвртом сету показали највише енергије, то значи да су млади играчи схватили своју улогу и показали да се на њих може рачунати када је најпотребније. Штета што нисмо добили тај сет и продужили меч“, рекао је Колаковић.

Србија је у понедељак ујутру изгубила од Пољске 3:1. Пољска је успела да преокрене и поведе са 2:1, а највећа борба водила се у четвртом сету. Србија је губила 23:20, али је успела да изједначи и да дође до четири сет лопте, које није искористила, тако да су Пољаци на крају славили са 30:28, по сетовима (21:25, 25:18, 25:19, 30:28). У првом колу је поражена од Аргентине 3:0.

„Далеко смо од онога што нас занима и како смо играли на Европском првенству, али је још рано говорити како и зашто. Обавеза нам је у наредним мечевима да унапређујемо игру и резултате, а прва следећа прилика за то је против Ирана“, казао је селектор Србије.

После Ирана, Србију тек чекају Куба, Русија, Италија, Бразил.

Средњи блокер Марко Подрашчанин рекао је да је у данашњој утакмици било много грешака, а да ће на Светском купу бити најуспешније екипе са најбољим континуитетом.

Извор[уреди]