Сведок променио исказ на суђењу за убиство Татона

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


8. новембар 2010.

Београд / Србија, (Beta) - Заштићени сведок А2 у понедељак је на суђењу групи од 14 оптужених за убиство француског навијача Бриса Татона изменио исказ који је дао у полицији и рекао да не може да препозна никог од оптужених, а да је заштиту тражио јер се плаши за своју безбедност.

Сведок под заштитом А2 нема статус сведока-сарадника, попут Љубише Бухе Чумета или Дејана Миленковића Багзија, и није члан групе оптужених, него очевидац коме је заштита додељена на његов захтев, а на суђењу је сведочио конфузно, више пута мењајући исказ.

А2 је на суђењу пред Вишим судом у Београду прво рекао да није радио као конобар у кафеу „Зузус“ на Обилићевом венцу у центру Београда, где је Татон брутално пребијен и да је само видео тучу у којој је учествовало много људи и столице које лете, а затим младића обливеног крвљу који је ушао у „Зузус“, и додао да је од туче побегао ка Кнез Михаиловој улици.

Судија Мирјана Илић прочитала му је исказ из полиције у којем је навео да је 17. септембра 2009. године радио као конобар у „Зузусу“ у поподневној смени и да је видео када су у тај кафе ушла два младића, од којих је један носио качкет, а обојица су били у црно-белој гардероби, као и да је једног од њих виђао у друштву навијача Партизана.

Судија је наредила оптуженима да устану и питала заштићеног сведока да ли препознаје неког од њих, а он је одговорио да не препознаје никога. А2 се затим у одговорима на питања судије делимично вратио исказу из полиције и потврдио да је радио у „Зузусу“ те да је морао то да негира и да каже како је шетао Обилићевим венцем „јер је заштићен“, а потврдио је и да су у кафе ушла двојица која су се придружила тучи.

Извор[уреди]


Bookmark-new.svg