Пређи на садржај

Руско држављанство тражи 50.000 Срба

Извор: Викиновости


Срби
Срби
Остале вести са Косова и Метохије
Позиција Косова и Метохије

Мапа показује позицију Косова и Метохије

26. новембар 2011.
Косовска Митровица-  (Бета) - Потписивање петиције за добијање руског држављанства, на територији читавог Косова траје већ неколико месеци и до суботе је прикупљено више од 50.000 потписа, изјавио је један од иницијатора акције Златибор Ђорђевић.

„Незадовољни смо током преговора у Бриселу, ако се заврше као што су почели биће то крај Србима на Косову и Метохији, а двојно држављанство спречило би и све агресивнију исламизацију Срба на Косову“, рекао је агенцији Бета Ђорђевић који је председник покрета „Стара Србија“ из села Лешка.

Ђорђевић тврди да је руској амбасади у Београду поцетком новембра предато 21.733 захтева. Потписивање петиције је настављено у свим срединама и данас има око 50.000 захтева.

„Потписе прикупљају волонтери, који иду од куће до куће, јер је захладнело и не може се бити напољу“, рекао је он. Према његовим речима заинтересовани, на штампаном формулару уписују име и презиме, пребивалиште и матични број.

Он је указао да је помоћ Србима неопходна јер косовске институције уцењују углавном старе и сиромашне грађане да изваде њихова лична документа и да постану Косовари, како би остварили право на пензије и остала социјална давања од по 45 евра.

Повезане вести[уреди]

Извор[уреди]