Пређи на садржај

Руперт Мердок пред британским парламентом

Извор: Викиновости19. јул 2011.
Велика Британија -  (Beta) - Медијски магнат Руперт Мердок, његов син Џејмс и бивша директорка британског огранка Мердокове компаније Њуз интернешнал Ребека Брукс појавиће се данас пред британским парламентом, где ће их посланици испитивати у вези са афером прислушкивања телефона.

Како јутрос оцењује агенција Асошијетед прес (АП), овај велики скандал се проширио са Мердокове медијске империје на кабинет британског премијера Дејвида Камерона (David Cameron).

Мердокови су пристали да се појаве пред парламентарним комитетом за медије након што су од тог тела добили званични позив, а пред њим ће се наћи и полицијски комесар Пол Стивенсон (Paul Stephenson) и комесаров помоћник Џон Јејтс (John Yates), који су у недељу односно понедељак поднели оставке, јавља британски Би-Би-Си (ББЦ),

Посланици су најавили да ће постављати питања у вези са доказима Ребеке Брукс и Ендија Кулсона (Andy Coulson), обоје бивших уредника сада угашеног таблоида Њуз оф д ворлд (News Of The World), које су они дали на једном ранијем саслушању из 2003. године. Саслушање ће бити јавно и моћи ће да се прати преко телевизије.

Извор[уреди]