Пређи на садржај

Република Српска политички стабилна

Извор: Викиновости


3. јануар 2012.
Бања Лука-  (Beta) - Председник Републике Српске Милорад Додик изјавио је у уторак да је РС „неупитна и политички стабилна“ упркос свим изазовима током 20 година свог постојања.

„РС је данас самоодржива, самосвесна, и важан партнер и фактор. РС је све више субјект политичких, економских и регионалних дешавања“, казао је Додик на пријему за новинаре који је приредио поводом Дана Републике.

Додик је истакао да је РС опстала упркос многобројним слабостима, изазовима, као и, како је рекао, настојањима међународних фактора који су покушавали „да изграде нешто друго од онога што је Дејтонски споразум“.

Председник РС је истакао да је европска интеграција неминовност, а навео да су пред РС и велики економски и социјални изазови.

Додик је истакао да РС треба да настави да помаже развој слободних медија, који треба да буду „довољно професионални, али и патриотски усмерени да би се из кризних времена заједнички успело извући најбоље“.

Према његовим речима, у РС постоји слобода медија.

Поводом Дана републике који се слави 9. јануара на дан када је РС проглашена 1992. године, председник РС је приредио и пријеме за представнике научних и установа културе, и за набоље спортисте.

Извор[уреди]