Раде Шербеџија у најновијем остварењу о Харију Потеру

Извор: Викиновости28. мај 2009.


Загреб / [[w
{{{место2}}}|{{{место2}}}]] - На загребачком фестивалу јеврејског филма, Раде Шербеџија открио да је добио улогу у последњој филмској адаптацији серијала о Харију Потеру. Мала али занимљива улога.

Дали сте знали:
Уколико Раде буде глумио у седмом наставку о Харију Потеру, биће други српски глумац који је добио улогу у неком фолму о једном од најпознатијем чаробњаку. Први је улогу добио Предраг Бјелац у четвртом наставку Хари Потер и Ватрени пехар где тумачи лик професора Игора Каркарова.

Погледајте:На прес конференцији 3. Фестивала јеврејског филма, у Загребу, на којој Раде промовише филм Успомене једног бегунца, Шербеџија је потврдио вест да је добио понуду за улогу у седмом филму о Харију Потеру. Иако је вест обелодањена неколико месеци пре почетка снимања, Раде открива да је понуда стигла још крајем 2008. године. Наиме реч је о малој али занимљивој улози, у којој Шербеџија глуми доброћудног чаробњака Греговића.

Седми, уједно и последњи наставак о авантурама чаробњака са Хогвортса, снимаће се по последњој књизи Хари Потер и реликвије Смрти. Почетак снимања заказан је за новембар 2009, а ускоро почињу и пробе костима у Лондону.

Раде је у Хрватској промовисао канадски филм Успомене једног бегунца, у којем тумачи лик грчког археолога који за време другог светског рата спасава јеврејског дечака коме су родитељи убијени. Он је за ову улогу у Канади номинован за националну награду.

Шербеџија се тренутно налази у Новом Саду, где ће, на овогодишњем Стеријином позорју његово Казалиште гостовати ван конкуренције с пет својих представа. [[Категорија:{{{место2}}}]]