РРА: Пинк да се изјасни о Тренутку истине

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу14. октобар 2009.

Београд / Србија (Бета) Савет Републичке Радиодифузне агенције (РРА) позвао је телевизију Пинк да се изјасни од епизоди емисије Тренутак истине емитованој 7. октобра где је учесница изјавила да је била сексуално злостављена од стране оца али и тучено од припадника полиције.

У емисији "Тренутак истине" која је емитована 7. октобра, учесница Ј. М. је, између осталог, признала да ју је отац сексуално злостављао од њене 11 године и да је осетила олакшње када је убијен.

Савет Републичке радиодифузне агенције је два дана након емисије која је шокирала јавност својим стручним службама наложио да припреме детаљан извештај.

"Према Закону о радиодифузији и емитер треба да се изјасни. Тек после тога можемо одлучивати", навео је заменик председника Савета Републичке радиодифузне агенције (РРА) Горан Караџић Караџић.

Уколико нађе да је Закон прекршен, Савет РРА емитеру може изрећи опомену, упозорење, привремено или трајно одузети дозволу. Такође, Агенција може пред надлежним судом да покрене поступак против емитера или одговорног лица емитера ако сматра да је прекршио закон. После емитовања емисије поједини штампани медији у четвртак на насловним странама објавили су фотографију Ј. М. и делове њене исповести која је шокирала јавност.

"Министарство културе је задужено за спровођење Закона о јавном информисању", казао је Караџић, наводећи да се у овом случају РРА неће изјашњавати о евентуалном кршењу тог закона ни за Пинк.

"Тренутак истине" је лиценцирани шоу који се производи и емитује у још 23 земље међу којима су САД, Шпанија, Бразил, Немачка, Француска, Италија и Велика Британија. На ТВ Пинк емитује се од фебруара, а води га Тања Војтеховски.

Извор[уреди]