Пређи на садржај

РГ: Јелена Јанковић победила Хантухову

Извор: Викиновости

28. мај 2013.
Париз/ Француска (Beta) - Тенисерка Јелена Јанковић пласирала се у уторак у 2. коло Ролан Гароса пошто је победила Словакињу Данијелу Хантухову са 2:0 у сетовима (6:4, 7:6).

Јанковић је већ на самом почетку меча, у трећем гему, успела да одузме сервис противници и поведе са 2:1, да би у наредном гему само потврдила брејк и повећала предност.

До краја сета српска тенисерка је била сигурна на свом сервису, те је у осмом, уједно и најдужем гему тог дела игре, дошла до прилике да заврши сет. Међутим, Јанковић после 12 минута игре у том гему није успела да искористи чак три сет-лопте. У наредном гему, Хамтухова је имала брејк-прилику, али се Јанковић одбранила, и после пете сет лопте је успела да добије први сет са 6:4.

Хантухова је много боље почела други сет. Без већих проблема повела је са 5:0, да би тек у шестом гему Јанковићева освојила први гем у том делу игре. У наредном гему је спасла једну сет-лопту и након велике борбе успела да одузме сервис Словакињи.

Тада је због киша меч прекинут при резултату 5:2. Пауза је више пријала српској тенисерки која је после повратка на терен успела да изједначи на 5:5 и спасла чак пет сет-лопти. Наредна два гема обе тенисерке су биле сигурне на свој сервис, тако да је победница одлучена у тај-брејку у којем је Јанковић искористила трећу меч-лопту и добила тај-брејк са 9:7.

Јелена Јанковић ће у другом колу играти против Габрине Мугурусе из Шпаније.

Извор[уреди]