Противречне вести о положају Гадафија

Извор: Викиновости


21. август 2011.
Брисел-  (Beta-AP) - Лидер Либије Моамер Гадафи напустио је домовину и упутио се ка Венецуели, изјавио је британски секретар спољних послова Вилијем Хејг позивајући се на информације „које су дошле“ до њега.

После хитног састанка шефова дипломатије ЕУ у Бриселу о ситуацији у Либији, британски министар је упитан да ли Британија или нека друга западна земља зна да ли је Гадафи напустио Триполи.

„Немам информације да је он тамо, мада су до мене дошле неке информације које сугеришу да је он на путу за Венецуелу“, рекао је Хејг. Британски званичници су нагласили да је Хејг алудирао „не на извештаје медија, већ на информације из других канала“.

„Ово је веродостојна информација“, рекао је један неименовани дипломата.

Један виши извор из венецуеланске владе оповргао је извештаје да је Гадафи на путу ка тој јужноамеричкој земљи, на чијем челу се налази Уго Чавез, који је раније нудио Гадафију уточиште. Тај извор је навео да су информације о Гадафијевом одласку у егзил „неосноване гласине“.

Светски медији у недељу се позивају на различите изворе и преносе да је Гадафи напустио Либију, наводећи различите дестинације ка којима се либијски лидер упутио.

Извор[уреди]