Припреме за У19 европско првенство у Крагујевцу

Извор: Викиновости

9. јул 2010.

Крагујевац / Србија (www.kragujevac.rs) Под покровитељством Badminton Europe и града Крагујевца и у организацији Бадминтон Савеза Србије и Бадминтон клуба RAVENS KG, у периоду 2.-7. јула, у Крагујевцу је одржан припремни камп Phoenix project - Крагујевац 2010.

У четвртој години реализације овог пројекта, акценат је био на припреми најбољих играча Мађарске, Румуније и Србије до 19 година старости за учешће на предстојећем Европском Првенству у Финској (Хелсинки, пролеће 2011.). Учествовало је по осам играча Мађарске и Србије и седам чланова националне селекције Румуније у старосној категорији до 19 година.

Репрезентацију Србије на овом кампу представљају: Илија Павловић, Борко Петровић, Миодраг Каличанин, Филип Стојиљковић, Милица Симић, Нина Старчевић, Ивана Максимовић и Андријана Станковић.

Главни тренер кампа је био искусни Stefan Nyari (Румунија), а асистирали су му Andreas Johansen, Никола Мијачић и Андреја Тодоровић (Бадминтон клуб RAVENS KG) и Gabor Banhegyi (Мађарска).

Сви учесници су током пет дана заједничких припрема у сали Друге крагујевачке гимназије дали свој максимум како би додатно унапредили своју игру, са циљем што бољег пласмана наредне године на европском првенству у Финској.

Поред тренинга, сви играчи су подвргнути тестирању моторичких способности од стране Републичког завода за спорт, а слободно време је искоришћено за бројне социјалне активности.

Сви играчи и тренери су истакли задовољство условима за рад у Крагујевцу и гостопримством домаћина. Други термин Phoenix project -а је заказан за крај августа у Мађарској.

Извор[уреди]