Пређи на садржај

Представници 61 племена за уједињену Либију

Извор: Викиновости


27. април 2011.
Париз/ Француска (Beta-AFP) - Вође и представници 61 либијског племена желе стварање „уједињене Либије“, „чим диктатор оде с власти“, наводи се у саопштењу које је у среду у Паризу објавио француски филозоф и присталица либијске опозиције, Бернар-Анри Леви.

„Суочени с претњама јединству наше земље, суочени с манипулацијом и пропагандом диктатора и његове породице, ми свечано изјављујемо - ништа нас неће поделити. Делимо исти идеал слободне, демократске и уједињене Либије“, наводи се у тексту, састављеном у Бенгазију, упоришту побуњеника, 12. априла.

„Либија сутрашњице, када диктатор оде, биће уједињена Либија, чији ће главни град бити Триполи и где ћемо бити коначно слободни да створимо цивилно друштво какво желимо“, навео је 61 потписник текста.

Либијци чине само једно племе - „племе слободних Либијаца, у борби против репресије и мржње које воде поделама“, указали су представници племена, захваљујући Француској и Европи „што су спречиле крвопролиће“, које је Гадафи обећао.

Велики присталица либијског опозоционог Националног савета Бернар-Анри Леви објаснио је да 61 потпис покрива целу територију Либије и да је свако либијско племе на листи представљено барем једним представником.

Извор[уреди]