Представници ФСС у Крагујевцу

Извор: Викиновости

12. јун 2010.

Крагујевац / Србија (www.kragujevac.rs) У сусрет Дечијим спортским играма које ће свечано бити отворене данас у 18 часова на Тргу код крста у Свечаном салону зграде Града одржана је конференција за новинаре на којој су говорили директор сектора за базични фудбал ФСС Игор Јанковић и градоначелник Крагујевца Верољуб Стевановић.

Јанковић је рекао да су представници Фудбалског савеза Србије данас у Крагујевцу како би подржали, како је рекао, одличну идеју о организовању дечијих спортских игара, односно паралелног светског првенства у фудбалу у Крагујевцу у које су укључене све основне школе у граду. Наш императив је да се што више младих укључи у фудбал и ова акција је један од одличних начина за то. Промовишемо бављење спортом и здрав начин живота што је изузетно важно за младе људе. Фудбалски савез Србије ће зато увек стати иза оваквих пројеката, рекао је Јанковић.

Градоначелник Крагујевца Верољуб Стевановић нагласио је да Град има одличну сарадњу са ФСС и да је један од резулата те сарадње и светско првенство које вечерас овде почиње. Он је рекао да је идеја изузетна и да ју је град Крагујевац својим одлукама апсолутно подржао и нагласио да очекује да ће предстојеће утакмице, на помоћном терену Стадиона Чика Дача, привући велики број деце али и њиховох родитеља. Жеља нам је да, кроз ову акцију, фудбал подигнемо на виши ниво, рекао је Стевановић и додао да Крагујевац то заслужује. Градоначелник је додао и да Крагујевац тренутно има друголигаша али и да очекује да ће ФК Шумадија Раднички 1923 ускоро бити прволигаш.

Извор[уреди]