Пређи на садржај

Почетак свих мудрости је страх од Бога

Извор: Викиновости

Крагујевац / Србија (www.kragujevac.rs) Орден Светог Саве је највеће признање које сам добио у животу - рекао је градоначелник Крагујевца Верољуб Стевановић у изјави за медије, поводом признања које му је доделио Партијарх српски господин Иринеј, а на предлог Његовог преосвештенства епископа шумадијског господина Јована.

Градоначелник Крагујевца каже да у том тренутку прораде емоције и не крије да је био веома узбуђен јер је природно да се питате - јесте ли то заслужили и колико је то признање сада обавезујуће, само по себи, да наставите да радите оно што сте започели. Прва мисао која ми је тог тренутка прошла кроз главу је Соломонова “Почетак свих мудрости је страх од Бога“. Колико сам ја следећи ту мисао у животу успео да следим Господа? То је била нека моја водиља у мом односу према послу који радим и према обавезама које имам, истакао је Стевановић. Сарадња са црквом траје дуго и док је преосвећени владика Сава био жив, а и сада са преосвећеним владиком Јованом ја сам се трудио да пре него што одлучим да нешто урадим све то поделим са њима. То ми је много помогло у решавању неких проблема.

Градоначелник Крагујевца је подсетио на искушења кроз која смо прошли са изградњом Крста на уласку у Крагујевац, који је финансиран средствима донатора, а сада је једно од главних обележја града. Што се тиче подизања храмова у Крагујевцу, ми смо све договорено завршили. Преостаје изградња још два храма, једног у кругу Клиничког центра, а другог у насељу Стара радничка колонија. Реч је о цркви брвнари која ће бити подигнута поред Соколане што ће бити значајан објекат не само за то насеље него и за град.

Спољашње везе[уреди]

Почетак свих мудрости је страх од Бога

Извор[уреди]