Позив за нове доприносиоце на техничким пројектима Викимедије

Извор: Викиновости
Лого Википутовања
Слика: Victorgrigas.

24. октобар 2013.
(Викимедија) - Тренутна рунда Гугловог лета кодова и FLOSS -а је при крају, и време је за почињање новог круга техничких пројеката Викимедије.

Погледај и допринеси листи могућих пројеката на mediawiki.org ако си:

  • уредник на пројекту Викимедије који чека посебну врсту софтвера;
  • организација са буџетом за техничке активности које су у потрази за краткотрајним циљем;
  • технички доприносилац са кул идејом за пројекте Викимедије или МедијаВикија у целини.

Иако је развијање софтвера веома цењена активност, такође охрабрујемо и предлоге који се фокусирају на друге техничке области: осигуравање квалитета, дизајн, администрацију, промоције и тако даље.

Постави свој предлог ускоро и често га допуњуј. Давањем предлога на страници могућих пројеката ћеш добити пажњу и помоћ од стране техничке заједнице у облику провере изводљивости и контаката са могућим менторима, заинтересованим пројектима и изворима за финансирање. У последњој рунди је изабран 21 пројекат.

Настављамо да тражимо нове могућности за усмеравање ових пројеката, како у оквиру покрета Викимедије (индивидуалне субвенције, огранци…), тако и свуда другде (oрганизације које охрабрују бесплатне софтвере и разноликост у технологији).

Желимо да чујемо ваше повратне информације! Користите страницу за разговор о могућим пројектима или оставите коментар испод.

  • Са енглеског превела: Тања Милошевић

Извор[уреди]

Викиновости
Викиновости
Овај чланак садржи новинарство из прве руке написано од стране уредника Викиновости. Погледај страницу за разговор за више детаља.