Папа: Бог ме зове молитви

Извор: Викиновости


24. фебруар 2013.
Ватикан -  (Beta-AFP) - Папа Бенедикт XVI изјавио је у недељу у свом последњем обраћању верницима на Тргу светог Петра да га је „Бог позвао да се посвети молитви и медитацији“, што не значи да ће напустити Цркву. „Господ ме позива да се попнем на брдо, да се посветим још више молитви и медитацији“, поручио је папа великом броју верника с прозора Апостолске палате на Тргу светог Петра, по последњи пут у свом понтификату служећи уобичајену недељну подневну молитву Ангелус.

На Тргу испуњеном десетинама хиљада верника и посетилаца било је бројних застава Италије, Шпаније, Бразила, Немачке, Пољске. Многи верници носили су транспаренте с натписима „Свети Оче волимо те“, „хвала Светости“ и „Вива ла папа“.

У кратком обраћању после молитве, папа је рекао да је ово за њега и цркву „посебан тренутак“.

„То ипак не значи да напуштам Цркву, напротив, ако Бог то тражи од мене то је онда зато да бих могао да наставим да јој служим истим интензитетом и истом љубављу, као што сам чинио и до сада, али од сада на начин који више приличи мојим годинама и мојој снази“, казао је он.

У четвртак, 28. фебруара, папа ће напустити Ватикан у 17 часова, а у 20 часова окончава се добровољно његов понтификат као папе Рима.

Извор[уреди]