Одлична атмосфера на Шумадија фесту 2015

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу

11. октобар 2015.

Крагујевац / Србија (www.kragujevac.rs) У крагујевачкој Хали Језеро, синоћ је почео Шумадија фест, дводневни фестивал на коме наступају најпопуларнији извођачи и рок, поп, хип хоп, реп и других сличних музичких жанрова из земље и региона.

Прве вечери петог Шумадија феста пред око 5 000 хиљада посетилаца, наступали су “Погрешна одлука“ из Тополе, атмосферу је у свом јединственом стилу загрејао крушевачки састав “ЗАА“, а до потпуног усијања дошло је приликом наступа “Парног ваљка“.

Рок легенде “Парни ваљак“ двочасовним концертом, у Крагујевцу су обележили 40 година постојања, а после хорског певања публике, од првог по последњег стиха нумере “Јесен у мени“, енергични певач групе Аки Ракимовски је рекао: “За ово треба живети“.

Из Хале Језеро синоћ се чуо и звук трубе укомпонован са модерним звуцима у извођењу Дејана Петровића и његовог “Big band“ оркестра, а почетак и крај прве вечери Шумадија феста означили су DJ -еви.

Друго и последње вече Шумадија феста наступиће популарни састави хип хоп и реп музике: Who see, Bad copy и Београдски синдикат, крагујевачки Bounce и DJ Lucky, затим Nesha Beat box и Никола Аничић- Nikolarn, и још једна легендарна група рок сцене Рибља Чорба. Тачан редослед и сатница извођача налазе се на сајту www.sumadijafest.com.

Иначе и овогодишњи Шумадија фест, који се први пут организује у октобру месецу и у затвореном простору организовало је удружење “Шума Фест“ а подржала локална самоуправа града Крагујевца.

Извор[уреди]

Bookmark-new.svg