Пређи на садржај

Одлазак министра знак изолације Гадафија

Извор: Викиновости


31. март 2011.
Њујорк/ САД , (Beta-AFP) - Бекство и оставка шефа либијске дипломатије Мусе Кусе, десне руке Муамера Гадафија, указује на све већу изолацију либијског вође, оцењено је у четвртак у француском министарству спољних послова.

„Све више људи из Гадафијевог окружења га напушта. Одлазак Мусе Кусе, високог државног званичника, указује на растућу изолацију и губитак легитимности Гадафија“, рекао је портпарол француског министарства Бернар Валеро.

Муса Куса, шеф либијске обавештајне службе од 1994. до 2009. а затим министар спољних послова, важио је за водећег човека у револуционарним комитетима, кичми либијског режима и Гадафијевог човека од поверења. Он је у среду пребегао у Велику Британију.

Британски министар спољних послова Вилијам Хејг рекао је у четвртак да Кусин одлазак показује да је Гадафијев режим „подељен, под притиском и да се урушава“.

Бивши либијски министар за имиграцију Али Ериши, који је и сам напустио Гадафија убрзо после почетка побуне против његовог режима средином фебруара, рекао је за француску телевизију да је одлазак Кусе „знак да су (Гадафијевом) режиму одбројани дани“.

Извор[уреди]