Нико не зна где је Гадафи

Извор: Викиновости


22. август 2011.
Бенгази-  (Beta-AFP) - Вођа либијског Прелазног националног савета Мустафа Абдел Џалил изјавио је у у понедељак да ће прави тренутак победе бити када Моамер Гадафи буде ухваћен и да битка за Триполи још није готова.

Он је рекао да битка за Триполи још није готова и да неколико сектора либијске престонице још није под побуњеничком контролом, укључујући и кварт Баб ал-Азизија где је Гадафијев главни штаб.

„Не можемо рећи да су наши револуционари преузели потпуну контролу над Триполијем. Баб ал-Азизија и неке зоне око ње још нису под нашом контролом и према томе не знамо да ли се Гадафи тамо налази“, рекао је Абдел Џалил, на конференцији за новинаре у Бенгазију.

Лидер побуњеника је изразио наду да ће Гадафи бити ухваћен жив да би могао да има праведно суђење. „Прави тренутак победе биће када Гадафи буде ухваћен“, рекао је Абдул Џалил додајући да ће доћи у Триполи када град буде потпуно слободан.

Џалил је изразио забринутост због одмазде неких побуњеничких бораца нагласивши да би наставак таквих акција могао да буде разлог за његову оставку.

„Моја улога после пада Гадафија ће се наставити, осим ако изгубим контролу над аспирацијама и циљевима. Очекујем да либијски млади људи и револуционари буду дорасли одговорности“, додао је вођа Прелазног савета и бивши министар правде у Гадафијевој влади.

Извор[уреди]