Немири и жртве у градовима Енглеске

Извор: ВикиновостиЗапаљен аутомобил у Ливерпулу Слика-Andy Miah

10. август 2011.
Лондон-  (Beta-AFP) - У Лондону је у ноћи између уторка и среде било углавном мирно, са 16.000 полицајаца на улицама, али су немири, пљачке и паљевине настављени у другим градовима Енглеске, јављају светски медији.

Полиција у Бирмингему истражује погибију троје људи које је током немира ударио неидентификовани аутомобил. Води се истрага и о отварању ватре на масу за шта је починилац такође непознат. Само у том граду је због насиља ухапшено 250 људи.

Троструко више полицајаца него што је уобичајено чувало је ред и мир у главном граду Велике Британије, у којој је током четири ноћи уличног дивљања ухапшено више од 1.100 људи од чега само 768 у Лондону те су затвори претрпани, пише агенција Асошијетед прес.

Појачано присуство снага реда, са оклопним возилима и конвојима полицијских марица који патролирају улицама Лондона, потрајаће најмање 24 сата.

Како извештава британски Би-Би-Си, током ноћи било је дивљања у Манчестеру, Ливерпулу, Бирмингему, Нотингему и Салфорду, а АП оцењује да је дословно сваки велики град у Енглеској био погођен неком врстом насиља.

ББЦ извештава да су две девојке после пљачке у лондонском предграђу Кројдон, изјавиле новинарима да млади нередима показују „богатима“ да могу да раде шта год пожеле.

Извор[уреди]