Нападач на Амбасаду САД је жив

Извор: Викиновости


28. октобар 2011.
Сарајево-  (Beta) - Полиција Кантона Сарајево саопштила је у петак увече да је нападач на Амбасаду САД у Сарајеву жив и да је рањен у доње екстремитете.

Тиме су демантоване медијске спекулације према којима је нападач убијен снајперским хицем у главу. Нападач је пребачен у сарајевску болницу. Портпаролка болнице Кошево Биљана Јандрић рекла је да је нападач рањен у десну натколеницу и да није животно угрожен.

Нападач који је пуцао на Амбасаду САД у Сарајеву је Мевлид Јашаревић из Новог Пазара рођен 1988. године. Реч је о припаднику вехабијског покрета који је пуцао из аутоматске пушке.

У нападу је рањен један полицајац у обе ноге, али није животно угрожен.

Иако се инцидент десио у центру Сарајева у време највеће градске гужве, сведоци тврде да нападач није желео да пуца на цивиле већ је позивао америчке грађане да изађу из амбасаде. Сведоци тврде да је мушкарац био огорчен „због тога што Американци убијају муслимане широм света“. Наводно постоји још најмање један сарадник који је помагао нападачу за којим полиција трага.

У тржном центру у близини амбасаде примљена је дојава о подметнутој бомби, али се испоставило да је реч о лажној дојави.

У америчкој амбасади нису желели да дају изјаве, а зграда амбасаде је затворена.

Извор[уреди]