Навијач Тулуза: Напала нас хорда Срба

Извор: Викиновости
Иди на навигацију Иди на претрагу


9. новембар 2010.

Београд / Србија, (Beta) - Француски навијач Ремон Казедеван изјавио је у уторак у наставку суђења оптуженима за убиство Бриса Татона да је навијаче Тулуза у центру Београда напала „хорда Срба са свих страна“, а да се он одбранио тако што је нападаче гађао столицом и побегао у оближњу гаражу.

„Брис (Татон) је седео иза мене у кафеу 'Ајриш паб' и нисам видео када су га напали. Нападачи су дошли са свих страна, прво је Филип Себе добио ударац ногом у главу, онда су мене ударили ланцем по леђима, видео сам једног са упаљеном бакљом. Узео сам столицу, бацио на једног нападача и побегао у оближњу гаражу“, рекао је Казедеван у Тулузу, одакле је сведочио видео линком.

Казедеван, вртлар по занимању, одбио је да дође у Србију да сведочи због страха. Сведок је навео да су 17. септембра 2009. године нападачи били маскирани и да су носили капуљаче, шалове и качкете.

„Све се догодило брзо, тако да ни пре годину дана нисам никога могао да препознам, па не верујем ни да бих сада некога препознао. Нисам видео шта се догодило с Брисом, претпостављам да су га одмах бацили доле (код гараже на Обилићевом венцу)“, рекао је Казедеван.

Казедеван је рекао да је нападач са бакљом који је насрнуо на француског навијача Филипа Себеа „имао капуљачу и шал преко лица и да су му се виделе само очи“. Себе, по занимању професор француског, сведочио је после Казедевана да га је бакљом напао плавокоси гологлави младић висок 175 центиметара, али да није видео детаље, јер су му после ударца ногом у потиљак испала сочива за вид.

Извор[уреди]


Bookmark-new.svg