Муса Ибрахим: НАТО крив за још једну ноћ крвопролића

Извор: Викиновости


19. јун 2011.
Триполи-  (Beta-AFP) - Најмање пет чланова једне породице, међу којима је и двоје деце, погинуло је протекле ноћи у Триполију, када је НАТО бомбардовао зграду у којој су они живели, саопштиле су либијске власти у недељу.

Према том саопштењу, НАТО је ноћас погодио двоспратну зграду у источном делу Триполија у којој је живело пет породица. Представници власти су страним новинарима показали два тела извучена из рушевина бомбардоване зграде. Након тога новинари су у болници у Триполију такође видели мртва тела чланова једне породице, међу којима је било двоје деце и једне жена. Портпарол либијских власти Муса Ибрахим је изјавио да тиме што има за циљ цивиле, НАТО чини „дивљаштво“. „Ово је била још један ноћ крвопролића и ужаса које чини НАТО“, рекао је Ибрахим, и нагласио да се близу бомбардоване зграде не налазе војни објекти и возила.

Према његовим речима, „амерички, француски, британски и италијански лидери који воде војне операције у Либији су морално и законски одговорни за та убиства“. Муса Ибрахим је поново позвао међународну заједницу да престане са агресијом на Либију и да подржи дијалог сукобљених страна.

Извор[уреди]