Монтреал: Ђоковић победио Поланског, Троицки изгубио од Ферера

Извор: Викиновости12. август 2009.

Монтреал / Канада Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић победио је Питера Поланског са 2:0 у сетовима чиме се пласирао у треће коло Мастерс турнира у канадском граду Монтреалу. Истим резултатом победио је и Давид Ферер Виктора Троицког.

Након паузе од 43 дана Новак Ђоковић одиграо је први сингл меч и то против Канађанина Питера Поланског којег је победио са 2:0 по сетовима 6:4 и 7:6. Меч који је каснио због кише почео је око 20:30 по средњеевропском времену. Иако је Новак као 4. играч света био фаворит против Питера са 225. места, Канађанин је чак два пута имао шансу да освоји други сет.

Меч је завршен око 00:40 након поноћи са резултатом од 21 односно 22 директних поена за Питера и са по 35 неизнуђених грешака

Тренутно други најбоље пласирани српски тенисер Виктор Троицки није успео да настави са такмичењем пошто је поражем од стране Шпанца Девида Ферера са 2:0. Први сет Троицки је изгубио са 6:3, док је у други Ферер освојио са 6:0.

Извор[уреди]

Викиновости
Викиновости
Овај чланак садржи новинарство из прве руке написано од стране уредника Викиновости. Погледај страницу за разговор за више детаља.