Мирјана Бобић Мојсиловић: Свлачење

Извор: Викиновости
позориште у Киченеру
Слика: Themightyquill.

27. јануар 2015.


Канадски градови Киченер, Торонто, Отава, Ванкувер, Едмунтон и Калгари, баш овим редом, овог фебруара угошћавају популарну списатељицу Мирјану Бобић Мојсиловић која са представом „Свлачење“ доводи афирмисане српске глумице Јелицу Сретеновић и Катарину Жутић

„Свлачење“ је савремена комедија која се бави браком, истинама, лажима ... о облачењу, пресвлачењу и свлачењу, у буквалном али и преносном смислу. Ко ће бити обучен, ко свучен, а ко пресвучен, остаје публици да одлучи.

У овој комедији балканских нарави, радња комада се одвија у једном модном салону где се две жене по први пут срећу и настају многобројни комични заплети а уједно се подсмеху излажу многи савремени концепти „модерности“. Средовечна жена долази код познате модне стилисткиње - на преображај имиџа, како би је стилисткиња учинила млађом, привлачнијом и модернијом за њеног мужа, који је такође жртва терора младости, виткости, физичког изгледа и трке за успехом...

Редитељка ове комедије, Мирјана Бобић Мојсиловић, је рођена је 1959. у Београду. Дипломирала је новинарство на Факултету политичких наука. Као новинар и уредник радила је у листовима Дуга, Интервју, НИН, Младина, Данас, Ослобођење, Политика, ТВ ревија... Радила је неколико емисија на телевизији. Прва књига коју је издала била је „Баба немој ништа да ме питаш“, која је постигла велики успех код читалаца а она је наставила да пише романе и драме који су постали хит з-„Сузе су океј“, „Дневник српске домаћице“, „Хепи енд“, „Мајке ми, бајка“, „Оно све што знаш о мени“, „Имитација живота“, „Твој сам“, „Срце моје“... Поред писања бави се и сликањем и режијом. Пише колумну „Срце под притиском“ за Вечерње новости.

Популарна списатељица која је и режирала ову представу, уживо ће је и најавити а потом ће се дружити са публиком и потписивати своје књиге. Гостовање ове позоришне групе је, по већ традицији, омогућио Драган Георгијевски са својим Студиом 011.

Спољашње везе[уреди]

Извор[уреди]

Новинар Викиновости Лале
Викиновости
Викиновости
Овај чланак садржи новинарство из прве руке написано од стране уредника Викиновости. Погледај страницу за разговор за више детаља.