Мердок: Срамота ме је.

Извор: Викиновости19. јул 2011.
Велика Британија -  (Beta) - Медијски магнат Руперт Мердок изјавио је у уторак на саслушању пред британским парламентом да га је било срамота кад је почетком године сазнао да је његов лист прислушкивао и објавио транскрипте убијене британске тинејџерке и извинио се за тај поступак.

Мердок, власник компаније Њуз корпорејшен (News Corporation), у чијем саставу је био спорни британски таблоид "Њуз оф д' ворлд" (News of the World) који је у међувремену угашен, на саслушању пред британским парламентом рекао је да није био упућен у тај случај и да су га поједини запослени у компанији погрешно информисали, преноси Би-Би-Си.

Руперт Мердок, који има 80 година, рекао је да појављивање и саслушање у уторак пред британским парламентом за њега представља „најтежи дан у његовом животу“. То је и прво појављивање Мардока у британском парламенту у 40 година дугој медијској каријери у Великој Британији.

Током саслушања Мердок је више пута био прекидан. Посланик лабуриста Том Вотсон постављао му је оштра питања, али је син Роберта Мердока, Џејмс, више пута покушао да интервенише.

Старији Мердок рекао је да је лист „Њуз оф д ворлд“ чинио само један одсто његовог укупног профита и да су тим послом управљали људи „којима је веровао“. Он је навео да због скандала који је настао трпи велику финансијску штету.

Извор[уреди]