Пређи на садржај

Мајкл Џексон умро природном смрћу

Извор: ВикиновостиПогледајте:
Викиновости
Викиновости

27. јун 2009.

Лос Анђелес / САД (Лос Анђелес тајмс / Си-Ен-Ен / Би-Би-Си / РТС / Б92 / Глас Америке) И два дана након смрти чувеног поп музичара Мајкла Џексона, са насловних страна престижних америчким новина не силазе слике певача који је преминуо у 50. години. Информацију о изненадној смрти Мајкла потврдила је и његова породица. Да би се избегла свака спекулацаија о насилној смрти, лекари у Лос Анђелесу извршили су обдукцију која је утврдила да је узрок смрти срчани напад.

Синоћ је тело беживотног Џексона прегледало тим стручњака који је закључио да нема назнаке да се ради о насилној смрти, али да ће се коначно мишљење дати тек по доспећу токсиколишких налаза. Налази на које се чека и до месец и по, неће спречити да се тело преузме још данас и припреми за сахрану.

Како преноси Си-Ен-Ен, потпарол мртвачнице округа Лос Анђелеса Фред Корал потврдио је да је Џексон довежен у болницу Универзитета Калифорније у стању коме и да је касније проглашен мртвим. Портпарол је додао да током обдукције која је трајала неколико часова на телу Џексона нису пронађени трагови било каквог насиља или назнака да је певач убијен.

Полиција Лос Анђелеса одлучила је да поразговара са личним лекаром Џексона како би детаљније сазнала нешто више о терапији коју је узимао. Међутим, лекар је напустио град и након извештаја медија да се за њим трага, кардиолог Конрад Мареј, који је био са певачем у тренутку његове смрти, вратио се у Лос Анђелес.

Шеф полиције Лос Анђелеса изјавио је да ће испитивање обезбедити кључне резултате који ће одредити даљи ток истраге. Разговор са личним лекаром има циљ утврђивања да ли постоје везе између терапије и изненадне смрти.

Како су раније јавили амерички медији, Џексонов лекар је нестао одмах пошто је певач превезен у болницу у Лос Анђелесу, а полиција је касније запленила његов аутомобил како би пронашла евентуалне доказе или лекове.

Мареј је свакодневно давао Џексону прописану дозу Демерола, који је сличан морфијуму. Претпоставља се да је то учинио и непосредно пре него што је певачу престало срце да ради због чега поједини медији спекулишу да је певач можда примио превелику дозу лека.

Извор[уреди]