Либијски режим неће пасти

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


9. јул 2011.
Себа-  (Beta-AFP) - Либијски лидер Моамер Гадафи изјавио је у петак увече да његов режим неће пасти и позвао НАТО да прекине ваздушне нападе на његове снаге.

„Режим се ослања на народ а не на Гадафија. НАТО греши ако мисли да може да обори овај режим“, рекао је Гадафи у поруци објављеној на скупу неколико хиљада његових присталица у Себи, око 750 километара јужно од Триполија, одакле је родом.

„Ово окупљање представља нову поруку Европи, крсташима и колонијалистима: овај режим није Гадафијев, то је режим народа и овај народ неће дати ни педаљ своје земље и неће се повиновати освајачима“, наводи Гадафи у поруци.

Гадафи, који се последњи пут обратио својим присталицама 1. јула, поново је запретио да ће заратити са Европом, коју је позвао на дијалог с либијским народом како би се окончао конфликт.

„Наш једини избор је отпор. Ми смо овде код куће и не плашимо се ратне машинерије“, додао је он наводећи да НАТО треба да обустави нападе и остави Либијце да сами реше своје проблеме.

Скуп Гадафијевих присталица одржан је и у Триполију. Хиљаде присталица су после велике молитве петком одржали скуп на главном тргу у Триполију позивајући на ослобађање градова које су заузели побуњеници.

Извор[уреди]


Bookmark-new.svg