Пређи на садржај

Либија прети грађанима

Извор: Викиновости12. август 2011.
Либија -  (VOA) - Влада либијског лидера Моамера Гадафија запретила је смрћу свим грађанима који користе сателитске телефоне без званичне дозволе.

Саопштење о томе објавила је државна новинска агенција ЏАНА, у оквиру кампање против побуњеника који настоје да свргну либијског лидера. У саопштењу се каже да коришћење поменутих телефона представља издају.

Агенција каже да „шпијуни“ користе сателитске телефоне за преношење информација НАТОу, у чијем бомбардовању је, како је речено, „погинуо велики број невиних цивила“.

У уторак либијска влада је оптужила НАТО за убиство 85 цивила, у једном селу крај западног града Злитана. НАТО је признао да су његови авиони у понедељак напали циљеве у подручју Злитана, али одбације тврдње о цивилним жртвама.

Многи Либијци се ослањају на сателитске телефоне због поремећене мобилне телефоније у неким деловима земље.

У одвојеном развоју догађаја, борци опозиције данас су саопштили да су повећали освојену територију у стратешкој нафтној луци Бреги, која је од почетка устанка у фебруару више пута прелазила из једних у друге руке. Побуњеници кажу да је у борбама у Бреги погинуло најмање 11 њихових бораца.

Извор[уреди]