Пређи на садржај

Крагујевац: 15. Салон антиратне карикатуре

Извор: Викиновости


3. децембар 2010.

Крагујевац / Србија (www.kragujevac.rs) Изложба петнаестог издања Салона антиратне карикатуре отворена је 01. децембра 2010. године у аули Градске куће у побратимском Питештију, као централна културна манифестација поводом националног празника Републике Румуније. У присуству највиших званичника регије Арђеш и града Питештија, званица и грађана, изложбу је отворио градоначелник Питештија Тудор Пендјук, почасни грађанин и осведочени пријатељ Крагујевца.

Испред града Крагујевца присутнима се обратила Нада Милићевић, члан Градског већа за науку и сарадњу са Универзитетом, подсећајући да је Питешти поред тога што је поуздани партнер Крагујевца и град дародавац награде на Салону антиратне карикатуре. Салон је претходног месеца био изложен у Темишвару као део годишњег програма Савеза Срба у Румунији.

У уторак, 30. новембра у Питештију је у организацији Народне школе за уметност и занате отворена изложба ликовних радова деце и омладине на којој су учествовали и узели неке од награда и учесници крагујевачких школа. Директорка Народне школе из Питештија, Габријела Пендјук и директор ЦНТК Абрашевић, Живомир Ранковић тог дана потписали су протокол о сарадњи ове две институције.

Извор[уреди]