Крагујевац: Шумадија пун погодак

Извор: Викиновости


3. децембар 2010.

Крагујевац / Србија (www.kragujevac.rs) Градоначелник Крагујевца, Верољуб Стевановић примио је данас Слободана Бранковића, генералног секретара АСС, а поводом жеље шумадијске престонице да 12.марта буде домаћин Првенству Балкана у кросу. Та могућност је најблаже речено одушевила челника Крагујевца, који је у изузетно конструктивном разговору и сам дао неке идеје, како да се ово такмичење организује на што је могуће бољем и вишем нивоу.

- Пре свега ово је одлична прилика да се афирмише Крагујевац, доћи ће такмичари из десет земаља. У Шумарицама, где претпостављам да би се крос и одржао, имамо фантастичне услове, а само одржавање Балканског првенства поклапа се са нашим амбицијама да акценат у промоцији ставимо управо на овај део, који могу да користе многи спортисти и екипе за такмичења и припреме. Такође, имамо људски ресурс, спосбан да у садјеству са АСС изнесе терет организације самог такмичења, све у свему одржавање Балакнског првенства било би од изузетног значаја за град. Желимо да на мапу таквих дешавања уврстимо још неке просторе, пре свега овдашњи Хиподром, који ће после сређивања бити један од најлепших и најбољих у Србији, између осталог рекао је Стевановић у разговору са генералним секретаром националне куће атлетике.

Први човек шумадијске престонице изразио је спремност да уколико се Крагујевцу додели организација и дефинише стаза, истог дана се крене са њеним уређењем. У овом тренутку се у Шумарицама врши асфалтирање и сређивање уличне расвете, тако да не треба сумњати ни у изузетан естетски утисак места могућге одржавања најбољих крос такмичара Балкана. Размишља се толико далеко и о евентуалном директном преносу такмичења, који би путем сателита могле да преузму и друге земље, јер влада апсолутно уверење да Крагујевац може да пружи слику која ће достојано репрезентовати не само град већ и Србију уопште.

- Морам да истакнем да сам изузетно пријатно изненађен интресовањем за организацију кроса, који је прошле године изостао, управо због недостатка жеље неке од земаља АБАФ-а да се прихвати домаћинства. Код нас су велику жељу исказали Аранђеловац, Зрењанин и Ниш, које ћу такође посетити. Реакција господина Стевановића је нешто што нисам очекивао, једноставно сам одушевљен. У делићу секунде је препознао и најмањи значај једне овакве манифестације са видљивом, искреном, жељом да се све то реализује у Крагујевцу, за добро града и саме атлетике. Наравно да би у све био укључен и Раднички као клуб који егзистира на овим просторима и други чиниоци. Заиста не памтим, када сам у једној средини, која се у атлетском и организационом смислу исказала, наишао на овакав пријем и разумевање, пун је хвале био Слободан Бранковић, генерални секретар АСС.

Извор[уреди]