Пређи на садржај

Крагујевац: Школски прибор за ромске малишане

Извор: Викиновости


30. август 2010.

Крагујевац / Србија (www.kragujevac.rs) Град Крагујевац у сарадњи са образовно - културном заједницом Рома - “Романипен“ и ове године наставља са акцијом подршке ромске деце и унапређењу њиховог образовања односно интеграције у школски систем у складу са Локалним планом акције за Роме.

Тим поводом данас су у сали Скупштине града будућим предшколцима и ђацима првацима уручени поклон пакети који садрже школски прибор и ранчеве. Овим видом материјалне помоћи обухваћено је 120 деце од чега 70 првака.

Ово је трећи пут да организујемо овакву акцију у циљу што већег укључивања ромске деце у припремни предшколски програм и у систем основног образовања - рекла је том приликом Славица Савељић члан Градског већа за социјалну политику и друштвену бригу о деци. Програм из године у годину даје све боље резултате, јер се ромска деца у стопроцентном износу уписују у први разред основне школе.

Али, наш циљ је да сва та деца основну школу и заврше, да ту не стану него да наставе своје школовање. Тим поводом, данас је ваучерима за куповину школског прибора у књижари “Мост“ и захвалницама награђено десет основаца и средњошколаца који су у претходној школској години остварили изузетне резултате.

Извор[уреди]