Крагујевац: Школске стипендије за ученике из сиромашних породица

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу

5. јун 2010.

Крагујевац / Србија (www.kragujevac.rs) Одличним ученицима из социјално угрожених породица који су испунили услове конкурса који је расписало Градско веће, Славица Савељић, члан Градског већа за социјалну политику и друштвену бригу о деци, данас је уручила школске стипендије за 2009/2010. годину у новчаном износу од по 20 000 динара.

Реч је о програму који град спроводи у оквиру Стратегије развоја социјалне заштите града Крагујевца 2010-2013. На конкурсу је одабрано седморо ученика који су показали изузетне резултате у учењу али и на бројним школским такмичењима, а ова стипендија требало би да им помогне да лакше обављају своје школске обавезе и да се што боље припреме за наредну школску годину - поручила је Славица Савељић.

Право учешћа на конкурсу имали су редовни ученици основних школа (од 5 до 8 разреда) и средњих школа који су постигли одличан успех у досадашњем школовању, а потичу из социјално угрожених породица. Укупан износ стипендије је 50 000 динара, који ће бити исплаћен из два дела, за период од септембра до децембра у износу од 20 000 динара, и други у износу од 30 000 динара за период од јануара до јуна. Циљ овог програма је подршка образовању и мотивисање деце и младих из сиромашних породица да наставе даље школовање и тиме повећају своје шансе за запошљавање.

Извор[уреди]