Крагујевац: Финализација договора око имовине Војске Србије

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу

8. август 2010.

Крагујевац / Србија (www.kragujevac.rs) Касарна Радомир Путник и Дом Војске, након вишегодишњих преговора, по свему судећи, ускоро би могли да постану власништво града Крагујевца.

Министар Шутановац је веома оперативан човек и први пут после три године од почетка преговора ја сам у ситуацији да кажем, да верујем да ће простор од девет хектара у центру коначно постати власништво града - рекао је у изјави за РТК градоначелник Крагујевца Верољуб Стевановић. Након састанка са Драганом Шутановцем на коме смо пре три недеље сумирали шта смо све урадили да тај простор постане градски, надам се да ћемо проблем решити на обострано задовољство.

Војска би, према речима градоначелника Стевановића, за своју имовину од града на име надокнаде могла да добије новац или станове. У овом тренутку очекујемо повратну информацију од министра Шутановца, а након тога процену имовине Пореске управе, која ће, надам се, бити на нивоу од пре три - четри године када је град и прихватио да уђе у тај посао.На том простору налазио би се стамбени блок, нова зграда Градске тржнице, јавна гаража, позориште и библиотека.

Иначе, према речима министра одбране, у изјави за РТК, након разговора са градоначелником Стевановићем, Шутановац врло брзо у Дирекцији за имовину очекује финализацију начелног договора који је недавно постигнут. У последњих шест месеци до годину дана, како је рекао министар Шутановац, имамо заиста велики искорак у правцу размене непокрентости које нису атрактивне са аспекта војске, а које су перспективне са аспекта развоја градова. Касарна Радомир Путник и Дом Војске само су још један од капацитета које Војска Србије има и који могу да се ставе у функцију развоја градова, као што је у овом случају Крагујевац.


Извор[уреди]