Крагујевац: Усвојен ребаланс буџета

Извор: Викиновости


17. октобар 2010.

Крагујевац / Србија (www.kragujevac.rs) Са 52 гласа за, 5 против и 9 уздржаних, одборници градског паралмента усвојили су данас Одлуку о ребалансу буџета за 2010.годину. Осам одборника није учествовало у гласању.

Овом одлуком градски буџет умањен је за десетак одсто у односу на планирани. Против су били одборници СНС-а, док су уздражани били одборници Демократске странке. Градоначелник Крагујевца Верољуб Стевановић рекао је да је чињеница да није једноставно функционисати у овом тренутку када не желите да умањите инвестиције које сте планирали већ да их увећате. И поред ребалнса, Стевановић је најавио да су пред нама три озбиљне ствари у инфраструктурном смислу- све се чини да најкасније крајем новембра или почетком децембра започну радови на деоници ауто пута од петље у Бадњевцу до петље у Градцу, следећа важна инвестиција је Корман поље тј. пројектовање деонице Ракаљ и улаза у саму зону и да започну радови на три до четири траке целом дужином до Капавца и трећа важна инвестиција је продужетак улице Интернационалних бригада што подразумева велики кружни ток у који ће да се улију улице Интернационалних бригада, Петровачка магистрала, сутра Северна обилазница и Душана Ђорђевића.

Иначе, буџет Крагујевца за 2010.годину пре ребалнса износио је 6 860 000 000 динара а након данашње одлуке о ребалансу износи 6 187 520 000 динара. Умањења ће, у највећој мери, претрпети управа за инвестиције у износу око 500 милиона динара што ће се одразити и на програм пословања ЈП Предузеће за изградњу града Крагујевца. Због смањених средстава у овом предузећу која су мања за око 140 милиона у односу на првобитни програм одборници су усвојили и Одлуку о изменама програма пословања за 2010.годину.

На данашњој седници одборници Скупштине града прихватили су и предлог Одлуке о отпису камата на доспеле обавезе по основу одређених локалних јавних прихода.Прихваћена је и иницијатива за постављање спомен бисте Николи Тесли на простору испред Машинског факултета, Доситеја Обрадовића испред Економског факултета и споменика Атанасију Николићу у делу испред ректората а поводом јубилеја ових факултета.

Извор[уреди]