Крагујевац: Усвојен завршни рачун буџета за 2009.годину

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу

31. мај 2010.

Крагујевац / Србија (www.kragujevac.rs) На почетку 21.седнице Скупштине града Крагујевца одборници су констатовали престанак мандата одборнику коалиције Верољуб Верко Стевановић-Г17 плус и Заједно за Крагујевац Синиши Којићу, због подношења оставке на ову функцију, и донели одлуку о потврђивању мандата Микици Стефановићу са исте изборне листе.

Рад градског паралмента настављен је разматрањем предлога Одлуке о завршном рачуну буџету града Крагујевца за 2009.годину. Према речима начелника Градске управе за финансије Јасне Милојевић укупни остварени приходи у прошлој години износили су 4 519 023 627 динара а расходи су били 4 434 296 232 динара. Највише средстава у прошлој години, поред текућих расхода, утрошено је за нефинансијску имовину и то 1 097 633 189 динара док учешће капиталних расхода, са око 27% од оствареног буџета, указује да је и у рецесионој 2009.години више од четвртине укупних расхода отишло на инвестициона улагања, рекла је Јасна Милојевић. Иначе, завршни рачун буџета града за прошлу годину потврђен је и од стране ревизора који је у свом извештају навео да су буџетска средства трошена наменски, у законским оквирима, без неправилности. Одборници су са 57 гласова за усвојили ову одлуку.

У последњих пет, шест година град Крагујевац је стекао велику имовину и немогуће је да у сву ту имовину, како би се ставила у функцију, локална самоуправа инвестира средства из буџета. Због тога је Градска управа за имовину припремила предлог Одлуке о давању пословног простора у закуп, којом се, према речима члана Градског већа за инвестиције и развој Небојше Васиљевића излази у сусрет потебама приватног сектора у граду и реализује раније дефинисани став локалне самоуправе о партнерству приватној и јавног сектора. Овом одлуком омогућавамо приватном сектора да инвестира у те просторе и да их на дужи временски период, узме у закуп, рекао је Васиљевић и додао да се не ради само о простору Кнежевог арсенала већ и о другој имовини чији је власник Град. Овом Одлуком, која је данас усвојена на седници Скупштине града, дефинисани су и услови закупа, цене, дужина трајања закупа.

У наставку рада усвојена је Одлука о изменама и допунама Одлуке о општем размештају делатности и условима за њихово обављање на територији града Крагујевца. Одборници Скупштине града данас су дали сагласност ЈКП Нискоградња о покрићу губитка за 2009.годину из резерви овог предузећа а дата је и сагласност на Статут Музичког центра у Крагујевцу. У области избора и именовања градски паралмент данас је за директора Завода за стоматологију у Крагујевцу именовао досадашњег вршиоца дужности доц.др Ранка Голијанина.

Извор[уреди]