Крагујевац: Сајам спорта у Крагујевцу

Извор: Викиновости


12. новембар 2010.

Крагујевац / Србија (www.kragujevac.rs) Трећи сајам спорта, спортске опреме и клубова, који је ове године окупио око 25 клубова, отворен је од данас до недеље на “Шумадија сајму“. На отварању ове спортске манифестације у име града домаћина, Крагујевца, госте, учеснике и спортисте најпре је поздравио члан Градског већа Бранко Крсмановић који се захвалио свима који, како је рекао, имају ту нит да преознају праве вредности које су везане за спорт и изразио наду да ћемо, да следећег сајма спорта, имати неке нове европске и светске шампионе.

У име министарства омладине и спорта на отварању је говорио државни секретар Славиша Златановић који је рекао да је овај сајам важан не само за Крагујевац већ и читаву Србију. Он је подсетио и да је ресорно министарство пре две године донело Стратегију развоја спорта која као приоритет истиче укључивање што већег броја деце и младих у неки од спортова. “Акција “Шта тренираш“ коју реализујемо већ неко време и коју промовишемо на сајму спорта у Крагујевцу се уклапа у те приоритете јер сваки уложен динар у спорт данас значи два, три динара мање улагања у здравство сутра“, рекао је Златановић.

Ватерполо легенда Србије који је недавно постао члан Куће славних и председник Спортског Савеза Србије Александар Шоштар захвалио се ресорном министарству, Републичком заводу за спорт и компанији Coca cola што су подржали акцију “Шта тренираш“. Он је рекао да је циљ да се у акцију укључи што већи број младих, деце пре свега, јер резултати показују да је чак 85% младих неангажовано у спорту. “Тренинг или рекреација су предуслов здравог и активног начина живота“, рекао је Шоштар. Акција “Штра тренираш“ је на овогодишњем сајму спорта, спортске опреме и клубова, други пут “прошла“ кроз Крагујевац јер је у хали “Шумадија сајма“ преко 20 клубова представило своје спортове и чланове који су на лицу места представили сопствене вештине. Републички Завод за спорт је за све заинтересоване организовао темељно испитивање о физичкој спреми сваког појединца на основу које су добили смернице о даљим физичким активностима и одређеној исхрани.

Извор[уреди]